15 februari 2006

Boende: Check!

Nu är boendet fixat. Jag flyttade in igår på alla hjärtans dag i ett ganska schysst kedjehus med två våningar. Jag flyttade in med Nicole (Kanada), Jamey (Kanada) och Tom (Australien). Det är relativt nybyggt och det ska nog bli. Dock har det varit lite si och så med insidan. När vi skulle tvätta kläder så visar det sig att tvättmaskinens avlopp inte är inkopplat. Så tvättstugan och garaget som nyttjas som ett sovrum blev vattendränkt. Diskmaskinen fungerar inte heller, men det har man ju lärt sig leva utan med nu. Men det är ett schysst hus och hyresvärden kommer troligen fixa det som inte funkar. Men fortsättning följer...

Kul att folk har hittat hit och tittar lite! Anledningen till att jag inte skrivit på länge är att jag har varit i Surfers Paradise några dagar. De två första nätterna bodde jag gratis hos en kompis farbror. Sen bodde jag på vandrarhem. Det var billigare att bo där än på Emmanuel College där jag bodde tidigare. Det fanns ju lite mer att göra i Surfers också.

Jag testade lite surfing också. Två polare köpte varsin bräda så jag testade lite på dem. Ganska svårt måste jag säga. Jag köper kanske en bräda om nån vecka om jag känner att jag har råd. De går på ca AUS$ 580 (ca 3500 kr) med allt nödvänigt inkluderat.Det var dock inte några bra vågor när vi var där.

Sen kom det massa hajar också. De stängde stranden några timmar i fredags för att nån hammarhaj hade kommit innanför näten. Sen kallade de in folk från vattnet några gånger på söndagen också för att lite småfisk hade blåst in och då hade lite småhaj följt med. Det var mycket patrullerande båtar, helikoptrar och flygplan som var ute och spanade efter haj. Det är tydligen mycket ovanligt att det kommer in haj sådär.

OS!
Det är lite knepigt att följa vinter-OS här nere faktiskt. Jag har inte riktigt koll på schemat men de har mest visat rodel, short-track och andra (ur svenska ögon sett) kufiska sporter. När börjar hockeyn?! Och när åker Anja?! Jag ska gå in och kolla nån svensk sida efter att jag skrivit klart detta och kolla hur det går. Har inte hört om några svenska framgångar än, förutom Kajsa Bergqvists inomhusvärldsrekord, coolt! Hoppas hon kan norpa det riktiga redkordet också.

Ha det bra allesammans!