20 februari 2006

Life in Lucia

I fredags var vi på Southbank Beach som är ett konstgjort strandområde i centrala Brisbane med sandstrander och grejer. Det var ganska schysst faktsikt. Man slapp iaf saltvattnet och det var skönt att kunna simma lite också utan att behöva ha koll på vågorna. I lördags och fredags åkte vi till Surfers paradise igen. Det var mycket bättre väder och bättre vågor för surfing också. Jag testade igen och fick lite instruktioner från en australiensisk tjej (Carly) som vi träffat här nere som också pluggar på UQ. Jag lyckades iaf att ställa mig upp på brädan på ett par vågor den här gången så utvecklingen går ju framåt iaf.

Tyvärr så gick Bastians nya bräda sönder i lördags. Fenan gick i botten och fästet drog sönder glasfibrerna så han måste lämna in den på reparation. Det var precis det säljaren sa inte kunde hända med den typen av fästen för fenan skulle gå av innan brädan gick sönder. Så det är lite surt. Men vi bodde iaf gratis. Julies farbror fixade en kanonfin lägenhet med kök och havsutsikt 30 meter från stranden. Det verkade som om han var villig att ordna ett ställe flera gånger. Han äger tydligen sju turistkomplex och barer i Surfers. Kontakter är bra att ha.

Idag så började orienteringsveckan här på campus så jag har varit runt på olika föreläsningar och fått massa papper och broschyrer om allt möjligt. Det kommer vara några aktiviteter varje dag att kolla in.

Nu ska jag iväg och handla lite mat. Pastan är slut. Ha det bra alla! 16.10 /Tobbe